Pėrshėndetje, Ju duhet tė rregjistroheni pėr tė pėrfituar nga ofertat tona. Nėse keni harruar fjalėkalimin klikoni kėtu ..!
| Per Vipat Vipat e gjith botes ata qe pushtojne vemendjen e mediave dhe te diskutimeve te perditshme,mendimet tuaja krahasimet dhe me shum per Vipat |
![]() |
|
|
LinkBack | Veglat E Temės | Shfaq Modėt |
|
|
#1 (permalink) |
![]() ![]() |
![]() ![]() E ulur nė shkallėt e pishinės, 20-vjeēarja Federika Pelegrini duket se e ka humbur shikimin tej nė horizont mes shapkave, korsive dhe ēantave. Brenda ēantės sė saj, njė celular qė bie pa pushim, njė Ipod dhe sigurisht rekordi botėror nė 400 metra stil i lirė. I fundit, qė ėshtė edhe i shtati nė karrierėn e saj, ėshtė mė delikati. Por, pavarėsisht sukseseve dhe rekordit tė ri, Federika tregon se asgjė nuk ka qenė e lehtė pėr tė nė kėtė vit. Prova e saj nė lojėrat mesdhetare qė po zhvillohen nė Peskara rezultoi e suksesshme. Pas disa problemeve me shėndetin, ajo tregoi edhe njėherė se ėshtė njė nga notaret mė tė mira nė botė pėr momentin. Federika, ēfarė ju shqetėson? Fakti se shumė mė shohin si njė notare tė medaljeve dhe rekordeve, si kampionia qė arrin tė bėjė gjithēka shumė lehtė. Por, nė tė vėrtetė, kam pasur shumė probleme tė mėdha pėr tė kaluar. Mendoja se rikthimi nga Pekini me medalje tė artė dhe rekordin e 200 metave ishte mė i lehtė pėr tu administruar. Kam kaluar shumė probleme. E urrej kur mė quajnė gruaja e mrekullive. Ndoshta ngaqė e harrojnė qė jeni vetėm 20 vjeēe? Unė ndiej presionin e tė gjithėve. Jam rritur shpejt, larg nga shtėpia, nė njė mjedis tė rriturish. Por nė 5 gusht mbush 21 vjeēe. Ēfarė mund ti dhuroni vetes pėr kėtė rast? Ndonjė ēmenduri... Eh sikur... Tani jam e fejuar, nuk mund tė bėj mė ēmenduritė e dikurshme. Le tė flasim pėr rekordet? Ju keni vendosur shumė tė tillė. Rekordi im i fundit ishte i dėshiruar, jo i kėrkuar. Befasova edhe veten. E kuptova se ishte e vėrtetė vetėm kur pashė tabelėn e kohės. Mendimi i parė qė ju kaloi nėpėr mend? Nuk mund ta besoj. I dyti? Bėra shtatė tė tilla. Ndoshta pėr kėtė arsye ėshtė mė i veēanti? Po. Sepse problemi qė kam pasur me astmėn dukej se u zgjidh pėrfundimisht. Mund ta cilėsojmė si tė kaluar? Jo. Nė fakt mu shfaq sėrish nė bateri. Por tani di si "ta administroj". Si manifestohet nė trup? Mė mbyllet goja. Mė shtohen tė rrahurat e zemrės. Gjithēka nis nga mendja. Falė punės me psikologun, keni adaptuar mėnyra pėr tė ndėrhyrė. Si? Mė thotė fraza qė mė godasin shumė fort nė mendje. Fjalė qė shuajnė krejtėsisht ato ndjesi tė ēuditshme. Ēfarė pėr shembull, edhe pse ėshtė njė pyetje shumė intime? "Fede nuk ėshtė e vėrtetė, e gjithė kjo nuk ėshtė e vėrtetė". Realisht, pėr ēfarė frike bėhet fjalė? Frikė pėr tė vdekur duke u mbytur. Pikėrisht ju keni kėtė lloj frike? E di, ėshtė irracionale. Askush nuk e imagjinon se sa e vėshtirė ka qenė pėr ta pėrballuar. Na keni lėnė pėrshtypjen se nga pishinat e Peskarės keni dalė mė e bukur, mė e rritur, mė e ēlirėt. Ėshtė e vėrtet? Po. Frikat tė ndihmojnė tė rritesh. Liria ėshtė njė vlerė e rėndėsishme? Thelbėsore. Sapo ndihem e detyruar, rebelohem dhe bėj tė kundėrtėn. E keni pyetur veten se sa e vėshtirė ėshtė pėr njė djalosh i cili ka tė njėjtin zanat me ju, qė tė jetojė pėrkrah njė atleteje kaq tė suksesshme? Shpesh. E vėrteta ėshtė se nė njė ēift sportistėsh zilia dhe shpirti i garės ekzistojnė. Tė shohėsh se e fejuara jote ėshtė kaq e zonja, nuk ėshtė e lehtė pėr askėnd dhe as pėr tė fejuarin tim. Unė pėrpiqem tė jem e kujdesshme. Nuk u jap shumė vlera gjėrave, fluturoj ngadalė dhe gjithmonė pėrpiqem tė qesh. Funksionon? Ndonjėherė. Cilėsia juaj mė e mirė? Pėrulja... Defekti mė i tmerrshėm? Xhelozia dhe produktiviteti. Kam karakter tė vėshtirė. Pėr ēfarė ndjeni keqardhje? Qė nuk jam mė aq e dobėt sa kam qenė.. Cili do tė jetė tatuazhi juaj? Njė pilivesė nė bėrryl, pėr tė cilėn kam ca kohė qė e mendoj. Unė u besoj rrethanave tė jetės. Para se tė vendosja rekordin nė 400 metra, ishte njė pilivesė e kuqe qė mė vinte rrotull. Tashmė e vendosa qė atė do bėj. Pėr sa u pėrket rastėsive... Tė dielėn Valentino Rosi dhe Federika Pelegrini shkruan njė tjetėr kapitull nė historinė e sportit. Ėshtė bukur. Valentino ėshtė njė kampion i madh, por Italia ka nevojė tė ndryshojė vizion mbi sportin. Nuk ėshtė vetėm futbolli. Planet pėr tė ardhmen? Tė vazhdoj tė pėrmirėsohem deri nė Lojėrat Olimpike tė Londrės mė 2012. Qatė pėr Majkėll Xheksonin? Disa lot mė dolėn. Kam lindur me "Thriller" dhe jam rritur nė vitet e tij tė arta. Aktualisht jeni duke shkruar njė libėr? E vogėl shkruaja shumė poezi, ndėrsa tani shkruaj kur mė vjen frymėzimi. Pika referimi nė letėrsi? Oriana Falaēi. Nė shkollė tė mesme, zysha mė tha tė lexoja njė artikull qė ajo kishte shkruar pėr 11 shtatorin. U preka shumė. Sot, libri im i preferuar ėshtė "Inat dhe krenari". Do tė tregojė tė vėrteta tė hidhura? Do tė ketė gjėra qė nuk do tu pėlqejnė shumė njerėzve. Por nuk kam ndėrmend tė jem e rezervuar. Po titulli? "Fillim i vėshtirė". Pėr ēfarė do qė tju pyesim tjetėr? Pėr emrat qė do u vė fėmijėve. Cilėt janė? Ermione ose Lucilla dhe Tomaso. Cili ėshtė qėllimi i kėsaj karriere tė mrekullueshme qė nisi nė "Athinė 2004"? Dua tė mė kujtojnė. Pse keni dyshime pėr kėtė? Noti nuk ėshtė si futbolli, rezultatet mbahen mend mė pak. Nuk ju mjafton qė keni dhėnė maksimumin? Se di... Por nėse mė quani njė supergrua, do tė mėrzitem shumė. ![]() Ai qe pelqen trendafilin duhet te durroje edhe gjembat... |
|
|
|
| Sponsored Links |
![]() |
| Fjalėt Kyēe |
| federika, gruaja, mos, mrekullive, pelegrini, quani |
| Veglat E Temės | |
| Shfaq Modėt | |
|
|
Tema Tė Ngjashme
|
||||
| Tema | Nismėtari i Temės | Forumi | Pėrgjigje | Postimi Fundit |
| Merret nė mbrojtje gruaja, tentoi vetėvrasjen nga burri | Born_To_Love | Lajme Nga Rajoni & Vendi | 0 | 06-08-2009 11:09 AM |
| Joan Pick, gruaja ekologjike antienergji | Born_To_Love | Portali | 6 | 01-24-2009 09:47 PM |
| Gruaja qe ben koleksionin e dalmatinave!! | Celeste | Kuriozitete | 1 | 01-21-2009 11:09 AM |
| Piu 4 litra uje ne dy ore, vdes gruaja !!! | Born_To_Love | Lifestyle | 0 | 12-15-2008 09:23 AM |
| E denoncon gruaja,prangoset tiranasi... | Born_To_Love | Lajme Nga Rajoni & Vendi | 0 | 12-14-2008 10:55 AM |